Bekendmaking Verordening nadeelcompensatie gemeente Hardenberg 2024

DeHardenberggids.nl kreeg de volgende bekendmaking binnen: Bekendmaking Verordening nadeelcompensatie gemeente Hardenberg 2024.

Meer informatie over deze bekendmaking:

De gemeenteraad van Hardenberg heeft in zijn vergadering van 12 december 2023 de ‘Verordening nadeelcompensatie gemeente Hardenberg 2024’ vastgesteld. De verordening treedt in werking op 1 januari 2024. Het besluit hangt samen met de inwerkingtreding van de Omgevingswet.Inhoud van het besluitDe verordening heeft betrekking op aanvragen om schadevergoeding vanwege een rechtmatige overheidsdaad en heeft de functie van een procedure regeling. Het gaat om nadeelcompensatie als bedoeld in titel 4.5 van de Algemene wet bestuursrecht en afdeling 15.1 van de Omgevingswet. In de verordening wordt aangegeven hoe omgegaan wordt met een ingediend verzoek om nadeelcompensatie, waaronder het betalen van een bedrag voor het in behandeling nemen van de aanvraag, het inschakelen van een adviseur of adviescommissie en het moment van uitbetalen van toegekende schade. Bekendmaking en inzage van het besluitHet besluit wordt bekendgemaakt op 20 december 2023 in het elektronische gemeenteblad. Dit is te raadplegen op www.officielebekendmakingen.nl. Om het besluit te zoeken gebruikt u de uitgebreide zoekfunctie. Pas de zoekterm ‘nadeelcompensatie’ toe, selecteer de rubriek ‘algemeen verbindend voorschrift (verordening)’ en selecteer ‘gemeente Hardenberg’ als publicerende organisatie. Na de inwerkingtreding is de verordening te vinden op de website https://lokaleregelgeving.overheid.nl Een papieren versie van de verordening kan worden ingezien in het gemeentehuis van Hardenberg, bij de Publieksdienst. Tegen betaling van de kosten is een afschrift verkrijgbaar. Het is niet mogelijk om tegen de vaststelling van de verordening in beroep te gaan.

 

Onderwerp: Bestuur | Organisatie en beleid, officielepublicaties uit categorie officielepublicaties/gmb/2023.

Dit artikel verscheen op deHardenberggids.nl op 21-12-2023.

Laat dit artikel viral gaan in Hardenberg, deel het met je vrienden!

Auteur

Picture of Redactie deHardenberggids.nl
Redactie deHardenberggids.nl

Weet wat er speelt in jouw buurt. Wij krijgen van de gemeente altijd als eerste de laatste vergunning aanvragen & andere bekendmakingen. Wij delen deze met onze lezers.

  1. Bekendmakingen Hardenberg
  2. gmb-2023-545825

Gerelateerde berichten