Sibculo

Sibculo is een Museum gelegen aan B,, Kloosterdijk 178 in Sibculo.

Meer informatie over Sibculo in Sibculo

Stichting Klooster Sibculo heeft als doel om de geschiedenis van het voormalige klooster Galilea Major zichtbaar te maken. Ze hebben een kloostertuin en gerenoveerde Kloosterput gerealiseerd op het kloosterterrein. In het museum Zichtbaar Verleden is een vaste expositie te vinden over het klooster, met voorwerpen die tijdens opgravingen in 1928 zijn gevonden. Het museum heeft ook een collectie fossielen en voorwerpen gerelateerd aan heemkunde. Elk jaar is er een wisselexpositie en het museum heeft een eigen bibliotheek. Daarnaast organiseert de stichting lezingen en excursies en evenementen zoals de Nostalgische Wasdag en de Middeleeuwse Dag. Er is informatie over een lezing van Joke Mooij en de Open Monumentendag op 9 september 2023. Ook wordt er informatie gegeven over de Wasdag op 1 juli 2023 en de expositie van 2023 over oude ambachten en beroepen. Het museum is open van 1 april tot 31 oktober, elke middag behalve zon- en feestdagen. Je kunt donateur worden van de stichting en het donateursformulier downloaden. Stichting Klooster Sibculo zet zich in om het archeologische erfgoed van het kloosterterrein te behouden en onder de aandacht te brengen.

Wil je weten wat Sibculo verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Sibculo of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Sibculo? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Sibculo het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Hardenberg. Opzoek naar Sibculo reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Sibculo

Bezoekers bekeken ook