Streek Historisch Centrum Slagharen

Streek Historisch Centrum Slagharen is een Historisch museum gelegen aan Herenstraat 24 in Slagharen.

Meer informatie over Streek Historisch Centrum Slagharen in Slagharen

Het Oale Meestershuus is een streekhistorisch museum dat zich richt op de geschiedenis van Slagharen, Schuinesloot, Lutten en De Krim. Het museum heeft onder andere een stijlkamer uit de jaren 20 en 30 en een ingerichte grutterswinkel. Het gebouw dateert uit 1877/78 en was oorspronkelijk het huis van de hoofdmeester van de openbare school van Slagharen. Een groep enthousiaste vrijwilligers heeft ervoor gezorgd dat het huis behouden bleef en het museum werd opgericht. Het museum wordt beheerd door de vereniging Streekhistorisch Centrum Slagharen, die ruim 830 leden heeft en elk kwartaal het blad "de Posthoorn" uitbrengt. Het museum heeft ook een digitaal fotoarchief. De vrijwilligers zetten zich in om de geschiedenis levend te houden voor toekomstige generaties. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals een streektaalavond, Sinterklaas in het museum en KIEKKIES-dagen. Het museum is geopend van begin april tot eind oktober en de entree is € 2,50. Men kan lid worden van het Streekhistorisch Centrum voor € 13,50 per jaar en krijgt dan het kwartaalblad toegestuurd. Het museum wordt volledig gerund door vrijwilligers en nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Het bestuur van het museum bestaat uit Albert Jan Nijeboer, Jan Everts, Nienke Finke, Elly Schlepers en Jan Mulder.

Wil je weten wat Streek Historisch Centrum Slagharen verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Streek Historisch Centrum Slagharen of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Streek Historisch Centrum Slagharen? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Streek Historisch Centrum Slagharen het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Hardenberg. Opzoek naar Streek Historisch Centrum Slagharen reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Streek Historisch Centrum Slagharen

Bezoekers bekeken ook